Nerblåst Staket...

Det blåste som bara attan igår kväll och i natt. Drygt 40m/s var det tydligen här... det var i alla fall tillräckligt för att blåsa ner en sektion av staketet mellan grannens och vår trädgård. Paddy är upprörd eftersom vi inte låter honom gå ut och leka med grannens gigantiska hundar (som han inte officiellt träffat än).
Det låg några takpaneler på framsidan av huset också, men jag kunde inte se om det fattades någonstans på vårt hus... antagligen kommer det nog därifrån tyvärr. Får se när jag klättrar upp på taket senare... är glad att vi inte har tegelpannor - de hade garanterat flugit all världens väg och krossat fönster och allt möjligt. Antar att det är anledningen till att ingen här använder dem...

Vaknade klockan tre imorse av att min näsa rann... vet inte varifrån den förkylningen kom, men nu är min näsa knallröd av allt snytande. Det är anledningen till att jag är hemma sjuk idag... går inte vara produktiv när man måste snyta sig var 30:e sekund. Det är också anledningen till att den här bloggen tagit en evighet att skriva idag :(

Igår hämtade vi också vår nya maddrass förresten... hur bekväm som helst, och speciellt tillverkad för sidosovare! Vi blev till och med testade för vilken sort kudde vi behövde. De hade ett smart system där de prövar dina reflexer i ena armen när du ligger på sidan. Ju snabbare dina reflexer är, dessto bättre är kudden för dig eftersom det betyder att din ryggrad är i stort sett rak. Vilken skillnad det gjorde på att somna snabbt!  Vi har en månad på oss att se om vi tycker om maddrassen också. Om den inte funkar så får vi pengarna tillbaka, eller kan pröva en annan...

Jag tror jag ska ta och försöka sova lite - förhoppningsvis kommer det att hjälpa.

Så var glada julen slut slut slut...

Idag har vi hjälpt Christines föräldrar att ta ner allt julpynt inomhus. Det tog inte så lång tid som jag först trott, så det var skönt. Vi skulle egentligen åkt hem idag, men det var stormvarning i Vail med en dryg meter snö beräknad att falla under det närmaste dygnet, så vi åker imorgon istället och hoppas att de plogat tillräckligt tills dess!

Det kommer bli svårt att få plats med allt i bilen eftersom de gåvor vi fick var större än de vi gav bort. Eftersom Paddingtons kennel tar upp hela baksätet i min Volvo så är det nästan bara bagaget som vi kan lasta i. Även om jag sade till alla att jag inte behövde några julklappar så måste jag säga att jag tyckte bra om allt jag fick :)  Polkagrisen från Gränna slår nog nästan högst, eftersom jag aldrig sett dem till salu här förut, men Christine hittade dem tydligen inne på Williams & Sonoma (matlagningsbutik). Sedan fick jag en skön morgonrock, ett par tröjor, pyjamasbyxor, hylsnyckelset, en USB-massageapparat, en Frank Caliendo-dvd (jag bjöd hela familjen på en av hans shower i Februari i år) och lite godis.

Något jag saknar är dock svensk julmat! Vi lyckades i år få tag på svensk julmust på World Market, så det var bra, men riktig svensk julskinka, grynkorv, Janssons Frestelse och så vidare är det värre med. Kanske kan lura hit mor om ett par år så hon kan försöka sig på detta! :D  Sill säljer de i stort sett överallt, så det är inga problem... vörtbröd kan nog vara lite jobbigt däremot... men men. Christines mamma ugnsbakade en skinka som var helt okej, men naturligtvis var det just bara det... en ugnsbakad skinka. Det går ju inte jämföra! Vore kul att bjuda alla på svensk julmat ett år eftersom de inte har några riktigt tunga jultraditioner här vad gäller mat.

Tänkte ringa runt och säga "hi och god jul" på julafton också, men glömde bort det eftersom jag jobbade. Så kan det vara ibland...  hoppas alla hade en god och trevlig jul. Pratade förresten med mamma idag. Hon hade firat jul med min syster och bror och syrrans fästmös familj i Hjo. Lät som en lugn och trevlig tillställning där tydligen ingen misstänkte att de köttbullar min bror hade med sig var morsans hemmagjorda, så med andra ord var hans strå till stacken rent och skärt fusk! (Nu läser säkert min syster detta och konfronterar bror, men det är inte mer än rätt :D ).  Tyvärr hade inte paketet med diverse godsaker vi skickat kommit fram än. Har heller inte hört om någon fått våra julkort än, men det kanske mest beror på att jag inte pratat med någon på sistone.

Just det, vi gick på någon skum juläventyrsgrej också så att Christines systerdotter kunde få något kul och annorlunda till julen. Det var väldigt välgjort, men definitivt inte värt att köa en halvtimme för om man var äldre än typ sju år. Vi gick igenom en liten "replika" av Bethlehem med romarsoldater, tiggare, butiksägare, bagare och allt möjligt. De hade till och med en kamel och en åsna! Sedan hade de naturligtvis en krubba med Josef, Maria och Jesusbarnet också...


Vi bestämde oss för att byta dörrhandtag med Christines föräldrar också, eftersom deras var "för moderna" för deras stil, och våra är "för rustiska" för vår stil, så vi bestämde oss för att byta istället för att spendera nästan $50 per handtag på var sitt håll. Vi hade med oss 11 och kommer ta med oss 9 tillbaka. Med de besparingarna så kan vi NÄSTAN köpa den tapp till vårt badkar som jag vill ha:


$550... helt sjukt. Varför måste alla prylar jag och Christine gillar vara så fruktansvärt dyra? Hur kan EN dum vattenkran kosta så grymt mycket?

På tal om badkaret... vi köpte ett par persikoviner från en av vinodlingarna här. Tror det är mitt favoritvin, så imorgon kväll blir det bad med vin, ostbricka, salami och frukt. Det blir inte så mycket bättre än så!

Fick äntligen reda på vart man återvinner lågenergilampor häromdagen. Vi har separat soptunna för återvinningsmateriel, men man kan bara slänga glas, papper, kartong, plast och typ konserv- och tomburkar i den, så jag visste inte riktigt vad man gjorde med lågenergilampor som har kvicksilver. Tydligen tar dock Home Depot emot dem, så det känns bra nu. Hade ju inte varit så miljövänligt om man sparat energi med dessa lampor men sedan förgiftat genom att slänga dem i soporna!

Jaja, det var nog tillräckligt med tjat för idag...

Dagens plugg
Svenil Rollspelet
http://www.unispel.com/catalog/svenil-rollspelet-p-5448.html
Lätt den bästa produkten från Skövde.


Grand Junction

Nu har vi varit två dagar i Grand Junction redan och det ligger en del snö på backen, vilket är lite ovanligt här då det brukar vara ganska mycket mildare här på vintern än på andra sidan bergen, men men...  bilturen hit var inte alltför farlig. Det var en hel del snö vid Vail och Copper Mountain, mellan en och en och en halv meter djupt, fast inte så mycket på vägen som tur var. Lastbilarna fick dock köra med kedjor för att kunna ta sig fram...

Det är galet vad mycket trafik det är förbi Christines föräldrars hus på kvällarna nu. Limousiner, Hummer-limos, och massvis med bilar som sakta kryper fram för att titta på julbelysningen i området. Eftersom Christines föräldrar bor i värsta jetset-området så är det sjukt mycket julpyntande utomhus och man tävlar om vem som har mest och bäst. Pappa hade nog blivit ganska äcklad av all färgad belysning, uppblåsbara tomtar och snögubbar och annat sjukt. Christines föräldrar är nog de enda som enbart har ofärgad belysning och inte en enda uppblåsbar figur på tomten. De har iofs en ljus-ren som har ett huvud som går fram och tillbaka, så de får några minuspoäng för den...

Det är synd att vi inte tog med oss kameran, men vi lär spendera fler jular här. Kanske kan få mamma att komma hit nästa år. Vi får se.

Fick redan min huvud-julklapp också, eftersom den var för stor att packa med oss. En ab-lounger till vårt lilla hemgym, så nu kanske jag kan bli av med det lilla extra på magen och ha lite muskler där istället. Får se om den fungerar eller inte... problemet är väl mest att motivera sig till att faktiskt använda den!

Kallt som attan!

Det var sköna 30 minusgrader när jag vaknade imorse. Måste säga att det är bra att man har en fungerande värmepanna. Det ligger en knapp decimeter snö utanför huset, och där får den gärna ligga kvar istället för att förvandlas till slask. Tyvärr lär det nog inte bli så med de temperatursvängar vi haft på sistone... plus 16 på Lördag, och sedan snö på kvällen och natten... och nu detta.

Igår var det en 60-årig kvinna som dog när hon körde av vägen där jag åker fråm jobbet varje dag. Hon slungades ut ur sin bil och ner i en älv som flyter förbi... tydligen hade hon inte bilbälte på sig i halkan. Kanske inte så värst klyftigt, men synd om hennes nära och kära oavsett :(

Det känns skumt att det är jul nästa vecka... det smög sig verkligen på. Känns som man inte haft tid att förbereda sig alls. Vi är nästan de enda i kvarteret utan julbelysning, stjärnor, uppblåsbara snögubbar och tomtar i trädgården osv. Vi har i alla fall en ursäkt i år eftersom vi fortfarande fixar, målar och donar runt i huset. Igår blev vi helt klara med vardagsrummet, och köket är halvt målat nu också... vi upptäckte tyvärr att de gett oss fel sorts färg, så den reflekterar mer ljus än den borde... men men, det ser rätt hyffsat ut ändå.
Får lägga upp lite bilder när det blir klart.

Vilken vecka...

...det känns som om hjärnan gått 12 ronder mot Mike Tyson - och har fortfarande en massa timmar kvar att jobba. Orkar inte ens tänka på att man fortfarande måste handla julklappar, skicka iväg kort och annat, och ta bilen till avgaskontroll och sedan skaffa en nummerplåt för Colorado.

Sedan har vi tydligen ytterligare ett husdjur också... hur den kommit in har jag ingen aning om, men det har kutat om kring och skitit lite här och var. Inte så konstigt att Paddington (vår beagle) kutat omkring och luktat överallt. Funderar på om den kunnat ta sig in genom ventilationssystemet eller något. Jaja...

Nu har vår säng och de två barstolarna äntligen kommit också. Skönt att inte bara ha en maddrass på golvet i sovrummet längre... fast vi behöver fortfarande hitta påslakan och kuddöverdrag som vi gillar så att vi kan måla den vidrigt lila väggen i någon bättre färg som passar in.

Sedan vill vi gärna ha en bra maddrass själva också... just nu är vår gamla i gästbäddrummet, och den vi har är någon super-budget version som man känner fjädringen i... vi har tittat lite på Sleep Number och Tempur-Pedic (The Swedish mattress!), fast att slänga ut tiotusentals kronor (de billigaste Tempur-Pedic madrasserna ligger på $1700... en del kostar runt $6-7000) på en maddrass känns lite väl extremt. Kanske om man någon gång lyckas bli rik ;)  Jag bryr mig inte om fina bilar... ge mig god mat, gott sällskap och en skön säng att sova i så blir jag mer än nöjd.

Nej... nu bör jag nog fortsätta slita.

Trafik

Tydligen är det så att nu i vintertid åker folk till jobbet tidigare på morgonen, vilket innebär att jag nu får stå ut med trafikstockning på morgonen. Min plan har varit att sticka tidigare än de flesta, och på så sätt tar det mindre tid att ta sig hit och jag får in mer arbetstid och/eller jag kan dra hem tidigare.

Jaja... inte så mycket snö kvar i Boulder just nu, men det ligger en del på bergssluttningarna. Vägarna är farbara igen, så det är väl bra, men hade nog inte haft något emot en halvmeter snö runtomkring i alla fall. Vi får se om det händer.

Julen spenderar vi i alla fall hus frugans föräldrar i Grand Junction, vilket ska bli kul. Bilturen dit ser jag iofs inte fram emot... Vail Pass som vi måste köra igenom har vidrigt vinterväder (att det ligger på 3200 meters höjd hjälper nog inte) och rätt mycket trafik, så jag har en känsla av att det nog är bäst att skaffa kedjor till bilen.

Känner mig rätt lat just nu, trots allt jobb. Har inte målat sedan helgen, och vi borde försöka måla köket i alla fall så vi kan bli färdiga med mellanvåningen. Hoppas på att vår nya säng kommer om några dagar, men vi får se hur det går. Köpte också ett par tuffa barstolar så att man kan sitta vid baren utanför köket när frugan lagar mat (en av hennes favorithobbies). Får se om länken till bilden fungerar:


Jaja.. ska försöka jobba lite igen.

Snöskottning och skräp

Det är ruskigt mycket jobb nu... jobbade 60 timmar förra veckan, och målade på den fritid som var kvar. Det suger med fast lön här eftersom man inte får ett dyft för övertid, men med lite flax kanske julbonusen blir större än förra året. I så fall kan det vara värt det.

Eftersom det regnade och sedan snöade igår kväll och inatt så var det is under snön, så jag stannade hemma och jobbar nu här istället för att ge mig av till Boulder. Skottade lite snö precis, så nu har jag gjort min plikt inom 24 timmar från snöfallet.

Har suttit och druckit Gevalia-kaffe medans jag programmerat. Svensk lyx när det är som bäst ;)  .  På tal om svenskt... måste skicka iväg julklapparna så de för en gångs skull kommer till Sverige INNAN Jul. Det var ett tag sedan det hände senast.

Hunden försöker smyga sig upp i sängen igen - han tar sig mycket friheter när det gäller att vara bekväm. Problemet är att vi spenderade VÄLDIGT mycket pengar på överkastet (eko-fjäder eller vad man ska kalla det) och lakanen, så vi vill inte ha hundhår på dem. Det är grymt vilken skillnad det gör på sömnkvalitén, dock. Enda som fattas är en bättre madrass!

Jaaaahaaappp... kanske borde börja ta hand om lite fler buggar :(  börjar bli lite utbränd, men det blir snart nytt projekt, vilket är skönt. Ser ut som om jag blir arkitekt på ett nytt projekt för första gången. Ska lägga upp en plan för ett litet projekt på runt $90 000, vilket låter som ganska mycket pengar för mig, men jämfört med våra vanliga projekt så är det relativt litet. Är nog ett bra sätt att börja på.

RSS 2.0