Så var glada julen slut slut slut...

Idag har vi hjälpt Christines föräldrar att ta ner allt julpynt inomhus. Det tog inte så lång tid som jag först trott, så det var skönt. Vi skulle egentligen åkt hem idag, men det var stormvarning i Vail med en dryg meter snö beräknad att falla under det närmaste dygnet, så vi åker imorgon istället och hoppas att de plogat tillräckligt tills dess!

Det kommer bli svårt att få plats med allt i bilen eftersom de gåvor vi fick var större än de vi gav bort. Eftersom Paddingtons kennel tar upp hela baksätet i min Volvo så är det nästan bara bagaget som vi kan lasta i. Även om jag sade till alla att jag inte behövde några julklappar så måste jag säga att jag tyckte bra om allt jag fick :)  Polkagrisen från Gränna slår nog nästan högst, eftersom jag aldrig sett dem till salu här förut, men Christine hittade dem tydligen inne på Williams & Sonoma (matlagningsbutik). Sedan fick jag en skön morgonrock, ett par tröjor, pyjamasbyxor, hylsnyckelset, en USB-massageapparat, en Frank Caliendo-dvd (jag bjöd hela familjen på en av hans shower i Februari i år) och lite godis.

Något jag saknar är dock svensk julmat! Vi lyckades i år få tag på svensk julmust på World Market, så det var bra, men riktig svensk julskinka, grynkorv, Janssons Frestelse och så vidare är det värre med. Kanske kan lura hit mor om ett par år så hon kan försöka sig på detta! :D  Sill säljer de i stort sett överallt, så det är inga problem... vörtbröd kan nog vara lite jobbigt däremot... men men. Christines mamma ugnsbakade en skinka som var helt okej, men naturligtvis var det just bara det... en ugnsbakad skinka. Det går ju inte jämföra! Vore kul att bjuda alla på svensk julmat ett år eftersom de inte har några riktigt tunga jultraditioner här vad gäller mat.

Tänkte ringa runt och säga "hi och god jul" på julafton också, men glömde bort det eftersom jag jobbade. Så kan det vara ibland...  hoppas alla hade en god och trevlig jul. Pratade förresten med mamma idag. Hon hade firat jul med min syster och bror och syrrans fästmös familj i Hjo. Lät som en lugn och trevlig tillställning där tydligen ingen misstänkte att de köttbullar min bror hade med sig var morsans hemmagjorda, så med andra ord var hans strå till stacken rent och skärt fusk! (Nu läser säkert min syster detta och konfronterar bror, men det är inte mer än rätt :D ).  Tyvärr hade inte paketet med diverse godsaker vi skickat kommit fram än. Har heller inte hört om någon fått våra julkort än, men det kanske mest beror på att jag inte pratat med någon på sistone.

Just det, vi gick på någon skum juläventyrsgrej också så att Christines systerdotter kunde få något kul och annorlunda till julen. Det var väldigt välgjort, men definitivt inte värt att köa en halvtimme för om man var äldre än typ sju år. Vi gick igenom en liten "replika" av Bethlehem med romarsoldater, tiggare, butiksägare, bagare och allt möjligt. De hade till och med en kamel och en åsna! Sedan hade de naturligtvis en krubba med Josef, Maria och Jesusbarnet också...


Vi bestämde oss för att byta dörrhandtag med Christines föräldrar också, eftersom deras var "för moderna" för deras stil, och våra är "för rustiska" för vår stil, så vi bestämde oss för att byta istället för att spendera nästan $50 per handtag på var sitt håll. Vi hade med oss 11 och kommer ta med oss 9 tillbaka. Med de besparingarna så kan vi NÄSTAN köpa den tapp till vårt badkar som jag vill ha:


$550... helt sjukt. Varför måste alla prylar jag och Christine gillar vara så fruktansvärt dyra? Hur kan EN dum vattenkran kosta så grymt mycket?

På tal om badkaret... vi köpte ett par persikoviner från en av vinodlingarna här. Tror det är mitt favoritvin, så imorgon kväll blir det bad med vin, ostbricka, salami och frukt. Det blir inte så mycket bättre än så!

Fick äntligen reda på vart man återvinner lågenergilampor häromdagen. Vi har separat soptunna för återvinningsmateriel, men man kan bara slänga glas, papper, kartong, plast och typ konserv- och tomburkar i den, så jag visste inte riktigt vad man gjorde med lågenergilampor som har kvicksilver. Tydligen tar dock Home Depot emot dem, så det känns bra nu. Hade ju inte varit så miljövänligt om man sparat energi med dessa lampor men sedan förgiftat genom att slänga dem i soporna!

Jaja, det var nog tillräckligt med tjat för idag...

Dagens plugg
Svenil Rollspelet
http://www.unispel.com/catalog/svenil-rollspelet-p-5448.html
Lätt den bästa produkten från Skövde.


Kommentarer
Postat av: Magnus H

God fortsättning på er

Köttbullarna var goda :-)

2008-12-27 @ 20:02:25
Postat av: Stina

Vi anade att det var nåt lurt! Men Nussen skulle ju aldrig ställa sig å göra köttbullar! I natt brann Mummel.. Så nu får lilla Mathias gå hemma ett tag vad dä lider.

2008-12-28 @ 15:41:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0