Blötsnö

Igår fick det för sig att dra ihop sig till en snöstorm och släppa ner en massa snö här i trakten... medeldjupet var runt 30 cm, men av någon jäkla anledning så hade det gett sig attan på att skapa en halvmeter djup driva längsmed trottoaren till vårt hus där vi är skyldiga att skotta inom 24 timmar. En halv meter djup blötsnö är förbaskat tungt upptäckte jag ganska snart. Det tog väldigt mycket längre att skotta än vanligt, och jag önskade lite att jag hade en snöslunga typ den vi använde i Eskilstuna till att hålla flygfältet rent från snö...

Imorse var det ännu mer snö som behövde skottas, fast den här gången var det bara fem centimeter, så det gick väldigt mycket fortare och fick mig att vakna innan jag satte mig framför datorn och jobbade... undviker att ta bilen till jobbet än eftersom trafikkamerorna inte visade någon trevlig syn direkt. Känner inte för att sitta en timme på den väg som normalt tar 25 minuter till jobbet, och jag kan få mer gjort hemifrån på den tiden jag sparar istället (eller så kan jag slösa bort den genom att skriva ett blogginlägg, vad vet jag?).

Eftersom det är efter 15:e Mars så plogas inte gator heller - bara större vägar. Eftersom det ska bli 15 grader varmt på Söndag så är det nog inte så dumt... de kan spendera skattepengarna på bättre sätt. Sedan kan det bli snö nästa vecka igen - sjukt väder, men nederbörden behövs. Det har varit väldigt torrt i vinter hittills, och det här gör att vi slipper börja vattna nu i alla fall.

Paddington tycker om att jag är hemma också - det är bättre att sova på farsans fötter än att ligga och sova ensam i mörkret i tvättstugan.

Installerade hunddörrar förresten. Det var månadens manliga projekt antar jag... köpte en sticksåg med laser, och det gick snabbt och lätt att såga hål i dörrarna (en i garaget till sidan av huset, en från tvättstugan till garaget) och sedan skruva i hunddörrarna. Det bästa är att dörrarna har dubbla "fläppar" med magneter på botten och borst på sidorna, så de stänger sig automatiskt, och håller väldigt bra tätt så att det inte är något drag runtomkring.
Det ser faktiskt riktigt bra ut trots att jag gjorde det själv - fast ramen runt hunddörren täcker de ställen där jag inte sågade hundra procent rakt, så det är inte så imponerande, trots allt.

Häpp, nu ska jag försöka jobba lite.

Kommentarer
Postat av: Magnus H

Hehe, det är ju tur för den lille så han kan smita ut i trädgården

2009-03-27 @ 22:00:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0