Mer målning... och trädgårdsarbete!

Nu har vi gett oss på att måla mitt kontor äntligen förhoppningsvis kommer det se bra ut när det är klart, men jag tycker det ser lovande ut så långt. Börjar bli rätt bra på att måla, men det blir inte direkt roligare bara för att man är bättre på det... snarare tvärtom.

Det kommer väl upp en bild på det hela när det är klart... behövs fortfarande en eller två bokhyllor till, men det kan vänta. Tills vidare är garderoben fylld med böcker, och eftersom man kan stänga in dem så syns inte oredan :)

Förra helgen började vi riva upp ogräset i två av de tre triangulära land vi har på baksidan. Vi planterade vildblommor i ett av dem, men han inte med att riva upp ogräset i det tredje, eller plantera något i det andra på grund av snön som kom nu för några dagar sedan... lika bra det, så dog inga grönsaker eller annat. Blommorna lär komma upp det taskiga vädret till trots.
Vi är nog lite övermotiverade vad gäller plantering, dock... vi köpte frön och lök till gurkor, morötter, ärtor, broccoli, vitlök, shallotenlök, två sorters sallat, gröna bönor, rödbetor, spenat och annat som jag verkar ha glömt. Sedan ska vi försöka omplantera persiljan, gräslöken, dillen, basilikan och ett par andra örter från vår aerogarden i köket. På det sättet kanske vi kan få dem att komma igen lite senare i år istället för att bara slänga bort dem för att apparaten inte kan hålla dem vid liv mycket längre. De klarade sig i typ 5 månader i alla fall.

Så är det...

Smörgåsar

Efter att ha hittat Gäseneost och en korv som smakade väldigt svenskt så fixade vi till "svenska" smörgåsar häromdagen. Kändes lite lyxigt måste jag säga. Kaffe från Gevalia rundade ut frukosten, men det var inte lika speciellt eftersom vi dricker Gevaliakaffe varje dag annars också...  Om det nu bara fanns något sätt att skaffa sig svensk hushållsost lite billigare ($10 för 450 gram känns lite väl dyrt) så skulle allt kännas ännu bättre.

Skulle ha målat mitt kontor i helgen också, men det blev inget av det... Christine hade en rätt tung förkylning, och jag kände inte för att måla alls... får se om jag tar en vägg ikväll kanske.

Vi åt den bästa tailändska mat jag någonsin haft i Lördags också... det var en pytteliten restaurang med bara 6-7 bord sammanlagt, men det kanske var därför de kunde hålla kvalitén på maten så hög. Det är lite farligt bara eftersom de har takeout också, och de ligger på den väg jag tar hem från jobbet... har en känsla av att de kommer tjäna en hel del pengar på oss i framtiden.

I övrigt har snön nästan smält bort... de blommor som hade kommit upp innan snön föll ser ganska ynkliga ut just nu, de hade nog inte riktigt väntat sig att bli krossade under en halvmeter snö. Men men... de kommer nog snart tillbaka. Det ser ut som att vi har tulpaner på väg upp, fast det kanske visar sig vara något annat när de väl blommar... något är det i alla fall.

RSS 2.0