Blötsnö

Igår fick det för sig att dra ihop sig till en snöstorm och släppa ner en massa snö här i trakten... medeldjupet var runt 30 cm, men av någon jäkla anledning så hade det gett sig attan på att skapa en halvmeter djup driva längsmed trottoaren till vårt hus där vi är skyldiga att skotta inom 24 timmar. En halv meter djup blötsnö är förbaskat tungt upptäckte jag ganska snart. Det tog väldigt mycket längre att skotta än vanligt, och jag önskade lite att jag hade en snöslunga typ den vi använde i Eskilstuna till att hålla flygfältet rent från snö...

Imorse var det ännu mer snö som behövde skottas, fast den här gången var det bara fem centimeter, så det gick väldigt mycket fortare och fick mig att vakna innan jag satte mig framför datorn och jobbade... undviker att ta bilen till jobbet än eftersom trafikkamerorna inte visade någon trevlig syn direkt. Känner inte för att sitta en timme på den väg som normalt tar 25 minuter till jobbet, och jag kan få mer gjort hemifrån på den tiden jag sparar istället (eller så kan jag slösa bort den genom att skriva ett blogginlägg, vad vet jag?).

Eftersom det är efter 15:e Mars så plogas inte gator heller - bara större vägar. Eftersom det ska bli 15 grader varmt på Söndag så är det nog inte så dumt... de kan spendera skattepengarna på bättre sätt. Sedan kan det bli snö nästa vecka igen - sjukt väder, men nederbörden behövs. Det har varit väldigt torrt i vinter hittills, och det här gör att vi slipper börja vattna nu i alla fall.

Paddington tycker om att jag är hemma också - det är bättre att sova på farsans fötter än att ligga och sova ensam i mörkret i tvättstugan.

Installerade hunddörrar förresten. Det var månadens manliga projekt antar jag... köpte en sticksåg med laser, och det gick snabbt och lätt att såga hål i dörrarna (en i garaget till sidan av huset, en från tvättstugan till garaget) och sedan skruva i hunddörrarna. Det bästa är att dörrarna har dubbla "fläppar" med magneter på botten och borst på sidorna, så de stänger sig automatiskt, och håller väldigt bra tätt så att det inte är något drag runtomkring.
Det ser faktiskt riktigt bra ut trots att jag gjorde det själv - fast ramen runt hunddörren täcker de ställen där jag inte sågade hundra procent rakt, så det är inte så imponerande, trots allt.

Häpp, nu ska jag försöka jobba lite.

Mer Möbler...

Nu när Christine fått jobb har vi kunnat lätta lite på budgeten så att vi kan bli mer klara med huset. Detta resulterade i att vi skaffade en bäddsoffa till mitt kontor (ökar på gästkapaciteten, och nu kan man sitta och läsa utan att behöva använda kontorsstolen) och ett rätt stort "konstverk" (180 cm brett) till vårt vardagsrum från overstock.com. Vi hoppade på detta eftersom igår var sista dagen för $1 frakt på alla beställningar... $1 frakt för en soffa är inte så illa pinkat, och sedan hade de rea på konst osv också :)

Förhoppningsvis kan man även denna gång lita på de personer som betygsatt produkterna - de tidigare grejer vi beställt från overstock har varit kanonbra allihopa, så därför kändes det inte så konstigt att spendera ännu mer pengar.

Tydligen ska det snart byggas ett IKEA några mil från vårt hus också... på tiden kan man lugnt säga - vi har ju fortfarande kvar vårt presentkort vi fick i bröllopspresent! Närmaste butik just nu är Salt Lake City, ca 50 mil härifrån, så det är inte så lockande att ta bilen dit, även om det skulle gå.

Varmt i solen

Nu börjar det kännas som vår redan, utan att det blev så värst mycket vinter utav det hela. Temperaturen ligger på runt 20 grader just nu, och kontoret börjar bli lite varmt, även med öppna fönster.
Vi har fortfarande inte hittat någon liten kompis till Paddington, det verkar vara lite brist på beaglevalpar just nu (om man inte köper i butik, men det vill vi inte göra... stackars hundar). Vi får se vad som händer... det är fortfarande omöjligt för Christine att hitta jobb. Det är tydligen väldigt många som söker de få platser som finns just nu, så det ser inte så ljust ut alls. I Colorado Springs lägger de ner 8 skolor på grund av budgetnedskärningar, så det är inte bara här som det är jobbigt att vara lärare.

Nästa vecka ser det ut som om jag får flyga till Philadelphia och jobb från Måndag till Onsdag. Inget jag ser fram emot direkt, men det kanske blir en god erfarenhet. Hade nog hellre flugit dit om det hade funnits tid till att se något av staden också och inte bara jobba... men men. Inte så mycket att göra åt, antar jag. Ska nog vara glad att vi har något att göra i alla fall, istället för att sitta med skägget i brevlådan och inte ha några kontrakt.

Vi var på besök i Grand Junction i helgen också. Hände kanske inte så mycket, men vi hittade konst på rea vilket var kul. 75% rabatt är aldrig fel. Det är inte bara negativa sidor av den dåliga ekonomin... förutom för butiken ifråga, naturligtvis. På vägen hem i Söndags såg vi ett gäng tonåriga tjejer som tappat kontrollen över sin bil och kört in i ett av räckena på vägen. Föraren var avsvimmad och hade huvudet mot airbagen, och vindrutan framför henne var täckt av kaffe eller något liknande. En av passagerarna steg ut med vad som såg ut att vara en bruten näsa... hade inte redan 5-6 bilar stannat så hade vi nog stannat och hjälpt till också.  Undrar vad som hände eftersom vägen är krokig, men det var fint väder och perfekt väglag...  kanske spillde föraren kaffe i knäet... eller försökte skicka SMS eller något. Det har varit en hel del döda och allvariligt skadade tonåringar på nyheterna på sista tiden som skrivit SMS när de krockat eller kört av vägen... idioter. Brukade se en del som gjorde det i Laramie när de körde omkring och kom in på fel sida av vägen och så... fattar inte varför de inte förbjudit det än. Helt sjukt!

Jaja, nog med rabbel. Får försöka få lite mer gjort idag. Igår var jag på jobbet vid 6-tiden redan för att jag vaknade tidigt och inte kunde somna om... imorse hade jag inte det problemet igen, men var ändå har vid halv åtta. Frågan är om jag inte lökar mer när jag är här tidigt.

RSS 2.0